Om Zanzibar

Zanzibar är en delvis självständig region på Tanzanias östkust. Förutom huvudön Unguja räknas ett par mindre öar till området som tillsammans är känt som kryddöarna. Zanzibar är omtyckt för sina storslagna nationalparker och safariturer.

zanzibar_500x282

En historisk handelsplats

Ön Zanzibar är befolkad dels av afrikaner från inlandet, dels av invandrade araber och perser. Totalt bor ungefär en miljon människor i området, varav 97 procent är muslimer. Människorna har traditionellt försörjt sig på handel och utgjorde en riktig överklass under Zanzibarrikets tid. Överflödet ligger bakom stadens fantastiskt utsmyckade hus. I dag försörjer sig invånarna på kryddodlingar och turism.

Djurliv

Zanzibars huvudö, Unguja, har ungefär samma fauna som det afrikanska inlandet hade under den senaste istiden. Det finns både apor, antiloper, leoparder och andra kattliknande vilda djur på ön. Några riktigt stora vilda djur finns inte här, däremot en rik uppsättning av olika fåglar och fjärilar.

Natur

Unguja präglas av vita sandstränder och vidsträckta korallrev. Vädret är varmt och soligt året runt, bortsett från de två regnperioderna på våren och hösten. Även om somrarna är heta så svalkar vindarna från havet skönt.