Shopping

Zanzibar är en riktig pärla för den shoppingsugna. Prisnivåerna ligger en bra bit under svensk standard, någonstans mellan 10 och 50 procent lägre. Stadens gränder vimlar av små butiker i form av vad som bäst kan liknas vid ett hål i en vägg. Missa inte Stenstadens marknad och shoppinggatan Gizenga street.

Shoppa från hål i väggen

Du kan fynda all möjlig afrikansk konst och hantverk från de små hål-i-väggen-butikerna runt om i staden. Dessa små luckbutiker är perfekta för den som letar efter den ultimata souveniren eller någon vacker inredningsdetalj till sitt hem. Här finns skulpturer, smycken, väskor, masker, tyger, kuddfodral, tingatina-målningar och naturligtvis öns egna signum – kryddor. Se upp för färdigförpackade, inplastade kryddor. Ibland är det bara smaklöst färgat pulver.

Shoppinggatan

Gizenga street är som en enda lång bazar, och här får du verligen sätta din förmåga att pruta på prov. Ha tålamod, och jämför priserna i de olika stånden – du kanske kan göra en bättre affär lite längre in på gatan.

Butiker

Zanzibar Gallery och Memories of Zanzibar på Kenyatta road är två av stadens lite finare butiker där du slipper pruta. Den förstnämnda är vackert dekorerad. Här bodde också artisten Freddie Mercury.