Mat & Dryck

Zanzibar har en smakrik och spännande meny oavsett om man väljer att äta på hotellet, på restaurangerna i staden eller från grillbordet i Forodhanparken. Det finns gott om varierande restauranger i staden där du kan äta en bra middag för under hundralappen.

Specialiteter

Färsk, välkryddad fisk och andra skaldjur är typiska rätter på stadens restauranger. Frukt är inte heller ovanligt på menyn. I Zanzibar finns över 20 olika sorter av bara frukten mango. Var beredd på att både papaya, ananas och passionsfrukt dyker upp på tallriken. Utomhusgrillar är vanliga inslag i staden.

Kändisrestaurang

Restaurangen Mercury’s är förstås uppkallad efter sångaren Freddie Mercury som kom från Zanzibar, men har också en utsökt meny. Restaurangen är populär bland turister tack vare sitt läge vid vattnet och sin trevliga underhållning av liveband.

Andra populära restauranger

För en vacker utsikt till middagen är hotellet Emmerson and Green ett bra val. Här finns en restaurang på takterassen där gästerna sitter på kuddar med utsikt åt alla håll. Mitt emot Tembo House Hotel ligger The Fisherman’s Restaurant som är välkänt för sina goda fisk- och skaldjursrätter.